Camping 

I Europa

Destination: Europa
Mange spændende lande
1 - 6 stjerner
Kør selv eller lej hytte

Tag på camping i Europa

 

Der er er rigtig mange gode grunde til at vælge en campingferie gennem Europa. For mange er det noget, de gør, når de har små børn og ikke kan overskue at skulle planlægge offentlig transport og skulle længere væk end de nærliggende lande.

Men man kan sagtens tage på camping med vennerne, med den voksne familie eller med sin kæreste. Camping behøver nemlig ikke at være legepladser og børne-pools – det kan være mange flere og meget mere eksotiske ting end det. Det hele handler i bund og grund om, hvordan man planlægger sin ferie.

Hvilke destinationer er de bedste?

 

Der er nogle områder i Europa, som er enormt populære, når det kommer til camping. Disse er typisk bestemte steder i Tyskland, Spanien og Frankrig. Normalt skyldes det, at der her er steder med gode faciliteter. Men det betyder ikke, at disse er de eneste gode steder.

Hvad med at køre mod øst i stedet for mod syd? I Østeuropa er der mange forskellige smukke byer og ikke mindst smukke områder med fantastisk natur. Hvis man er mindre interesseret i selve campingpladsen, men mere i mulighederne for at komme ud og opleve nærområdet, kunne dette også være en mulighed.

Vælg ét land og rejs rundt

 

Når man rejser med campingvogn, så er man selvfølgelig en smule besværet af, at man skal have campingvognen med sig rundt omkring. Her skal man køre, og derfor går det ikke vanvittigt hurtigt at komme fra a til b.

Derfor er det en god idé at satse på kvalitet frem for kvantitet, når man rejser rundt. Det vil sige, at man for eksempel med fordel kan vælge at fokusere på ét land, som man så kan rejse rundt i. På den måde bliver afstandene mindre, og man kan derfor se mere og holde mere ferie.

Hvordan skal du rejse?

 

Tænk over typen af campingvogn 

Ejer man allerede en campingvogn, så er det selvfølgelig bare den, som man skal af sted med. Men har man ikke allerede dette transportmiddel, så skal man enten ud at leje eller købe en. Og her er det vigtigt at tænke over, hvad man egentlig har brug for.

Man kan vælge en helt simpel anordning, hvor der kun er det allermest basale – nogle senge og en smule opbevaring. Dette er fint for dem, som gerne vil bo på veludstyrede campingpladser. Vil man gerne have mere frihed og mulighed for at holde pause, når man vil, så skal man vælge en campingvogn, som er udstyret med alle de basale fornødenheder som køkken, toilet og måske endda bruser. 

Pak de vigtigste ting til rejsen

En af fordelene ved at vælge en campingferie er, at der er plads til en masse bagage og oppakning i bilen til forskel fra, hvis du er på charterferie til Kreta. Derfor er det vigtigt at pakke så mange af de ting, man skal bruge – så man slipper for at bruge penge på dem under rejsen.

Husk solcreme, badetøj, snacks til køreturen og ikke mindst tøj til det varmere klima, som er i store dele af Syd- og Østeuropa i sommerperioden. 

Campingpladser i Europa som er værd at besøge

“Mig og dig… til sommer i Europa” sang Rasmus Nøhr så fint i 2006. Og Europa er da også et skønt sted at feriere om sommeren, også for dem som foretrækker campingferier. Hvis du er vant til at campere i Danmark, er der en hel verden at udforske på campingpladserne i andre europæiske lande. Europa er det perfekte sted at campere. Du kan køre i en time og være i et andet land. Kør i otte timer og du kan komme fra Amsterdam til Prag – destinationerne for din næste ferie måske? Landene i Europa ligger tæt på hinanden og de fleste af dem byder på et smukt landskab og interessante byer at besøge.

I dette blogindlæg fremhæver vi et par steder, som er værd at sætte på sin camping ‘bucket list’.

Lake Shkodra Resort i Shkoder – Albanien

Dette familiedrevne resort og campingplads er oplagt til dem, der rejser på budget. Albanien er et land, som (stadig) næsten er uberørt af turister med en mindeværdig naturlig skønhed, man ikke finder mange andre steder. Campingpladsen ligger ved sø og har både en bar og restaurant, så man kan nyde ferien uden at skulle i køkkenet selv. Ved søen er der mulighed for at fiske, sejle i kajak og og der er en privat strand med solstole og parasoller. 

Half Island River Camp I Buna – Bosnien

Gemt væk i uberørte dele af Europa ligger denne campingplads, der ligger på bredden af floden Buna blot få kilometer fra byen Buna, som er en af Europas største og smukkeste byer. På campingpladsen kan du leje telte, svømme og fiske. Faciliteterne er simple, men lad dig ikke afskrække af det. Fordyb dig i naturen, træerne og floden – og sørg for at besøge Buna, du vil ikke blive skuffet og over den strålende storby. 

Son Bou Menorca Camping, Spanien


Dette sted er mere “glamping” end camping. Glamping er i bund og grund luksuscamping, så hvis du gerne vil kombinere camping med super lækre faciliteter. Her kan du leje smukke hytter eller møblerede telte – dette kan på ingen måde sammenlignes med en campingtur, hvor man sover i et lille to-personers telt, hvor der kun lige akkurat er plads til et par liggeunderlag og soveposer. Campingpladsen ligger smukt placeret ved en fyrretræsskov og der er legeplads, pool og tennisbane, som man kan anvende som besøgende. Dertil er der en masse andre aktiviteter, man kan foretage sig omkring campingpladsen, for eksempel kan man tage på vandretur, du kan leje en cykel og tage ud i det blå, du kan surfe, sejle i kano, stå på vandski og ride en tur til hest.  

Camping Obstgarten i Alto Adige – Italien

Her er en campingplads som er beliggende midt i frodige frugtplantager i det nordlige Italien. Grønne bakker og smuk natur så langt øjet rækker får du her – græsset er virkelig grønnere på den anden side i nogle tilfælde. På campingpladsen er der en naturlig svømmepøl og en legeplads til børnene. Hvis du er vild med at udforske naturen og samtidig nyder at være fysisk aktiv, er der masser at tage sig til omkring denne campingplads. Du kan køre igennem de omkringliggende vinmarker på cykel, du kan mountainbike til den idylliske landsby Cortaccia, du kan klatre i bjergene eller du kan tage på en familietur, hvor I kan gå fra træ til træ på reb-broer i Altenburger-skoven i Caldato. 

Camping Lindlbauer i Bayern – Tyskland

Denne campingplads er forholdsvis ny og har plads til 80 autocampere, campingvogne og telte. Det ligger i det bayerske landskab i udkanten af kommunen Inzell. Det der gør denne campingplads anderledes end dens konkurrenter er, at den er lige så populær om vinteren som om sommeren. Grunden til populariteten i vinterhalvåret hænger sammen med det eventyrlige udtryk stedet får, når sneen dækker bjergene i baggrunden. Så overvej at tage hertil, næste gang du mangler et sted til din vinterferie.