Camping 

I Kroatien

Land: Kroatien
163 campingpladser
1 - 6 stjerner
Hovedstad: Zagreb

Find den rette campingplads i Kroatien

Er du ved at planlægge den kommende ferie? Det kan være svært at finde ud af hvor man skal rejse hen med hele familien. Nogen vælger feriedestination efter hvad der kan opleves i landet, imens andre udelukkende går efter prisen på rejsen. Nogen booker ferie i god tid, imens andre nøjes med afbudsrejser.

Kroatien er en feriedestination, som varmt kan anbefales til både par og familier med småbørn. Der er alt hvad hjertet begærer og dermed noget at lave for de store og små i familien. Tjek mulighederne ud og book din rejse allerede i dag.

Camping er det nye

Der er flere og flere danskere som vælger at anskaffe sig en campingvogn. Det skyldes, at man kan flytte campingvognen til der hvor det passer en samtidig med, at det er en befriende at kunne spænde den fast bagpå bilen og køre ud i det blå. Mange vælger at tage på campingferier, fordi de kan spare nogle penge på den samlede rejse. Samtidig er det hyggeligt at bo på campingpladser, da man kommer hinanden ved og lærer nye mennesker at kende.

Den rigtige destination

I Kroatien er der mange gode steder, hvor du kan campere. På de forskellige pladser er der fyldt med aktiviteter til bl.a. børn, så ingen kommer til at kede sig. Det er værd at sammenligne priser og muligheder de enkelte steder. På denne måde kan du finde ud af hvilken campingplads, der er bedst for jeres familie. Selvom nogen vælger et sted, så er det ikke ensbetydende med at det er den rette campingplads for jer. Det handler om behov samt hvad man gerne vil have ud af sin ferie.

På internettet kan du læse hvad andre familier har syntes om campingpladserne i Kroatien. På denne måde kan du hurtigt danne dig et indtryk af hvilke steder du skal se nærmere på, samt hvilke steder du kan udelukke med det samme. Jo flere positive anmeldelser et sted har fået, desto større er chancen for at man undersøger stedet nærmere.

Oplevelser i Kroatien

Hvad skal opleves i Kroatien?

Når man besøger Kroatien er det vigtigt, at du får set alt hvad landet indeholder. Byerne skal udforskes, den smukke natur skal nydes og vigtigst af alt er du nødt til at prøve nogle af landets seværdigheder. Kroatien har ry for at have god gourmetmad, hvilket du er nødt til at prøve på en af de hyggelige restauranter. Der er mange turister som især besøger middelalderbyen Dubrovnik, som er fyldt med en masse historie. Der er gamle bygninger som kan betragtes, en hyggelig havn og meget andet. 

Både for børn og voksne

Kroatien har forlystelsesparker til børn samt vandland, hvor de kan bruge flere dage på at hygge sig. Det er en god ide, at du og familien planlægger ferien nøje og finder ud af hvad i skal opleve på ferien. På denne måde er du sikker på ikke at gå glip af nogle af de vigtigste ting. Mange familier ender med at lave dage for børnene samt dage for voksne. Denne ordning er med til at alle får noget ud af deres ferie og får oplevet noget, som de godt kan lide. 

På campingferie i Kroatien

Hvis du er bidt af Game of Thrones og derfor må se Dubrovnik, hvor King’s Landing blev optaget, skal du overveje at lade din sommerferie gå til Kroatien. Men Kroatien kan meget mere end Game of Thrones og selvom du ikke er fan af den populære serie, vil du stadig blive imponeret over landets smukke kystlinje, dets charmerende byer, det velsmagende køkken og de fine naturområder inde i landet.
Det er oplagt at tage på camping, når man er turist i Kroatien, da der er masser af velfungerende campingpladser at vælge imellem, lige meget om man er en gruppe voksne afsted, eller om det er en familietur med mindre børn.
De fleste campingpladser i Kroatien ligger langs kystlinjen, hvor I finder smukke strande, som er velegnede til hele familien. Dog er det anbefalelsesværdigt at tage på tur ind i landet, hvor I finder betagende, frodige landskaber og vinmarker. Hvis I er vilde med at bevæge jer, kan I opleve vidunderlig natur på en vandretur her. I midten af landet ligger der flere nationalparker, som er et besøg værd. Nationalparken Plitvice Lakes er på UNESCOs verdensarvsliste og hvis I har tid, så tag en dag ud af kalenderen og nyd parkens imponerende vandfald, huler og søer.

Oplev natur og kultur i Dalmatien

En af de mest populære feriesteder i Kroatien er Dalmatien – og med rette! Den dalmatiske kyst er malerisk med nogle betagende udsigtspunkter over Adriaterhavets skummende vand og der ligger masser af gode campingpladser her. I denne region finder I byerne Makarska, Podgora og Split samt øerne Hvar og Dubrovnik.
Makarskas riviera er en af de mest berømte turiststeder på den kroatiske kyst og i højsæsonen er her altid mange besøgende. Rivieraen er smuk med sine fredfyldte bugter, lækre strande, imponerende fyrretræer og glitrende hav. Området er kendt for bjergkæden Biokovo, som er den anden højeste bjergkæde i Kroatien. Makarska er en god feriedestination til dem, som gerne både vil have lækre strande og muligheden at tage ud i nattelivet, når mørket falder på.
Fra Makarska kan man tage en dagstur til Dubrovnik, som er en gammel, middelalderlig by, der er fyldt med restauranter i verdensklasse og smalle, brostensbelagte gader, som man kan udforske i timevis. Desuden er det her, I kan du få tilfredsstillet jeres Game of Thrones-trang med en Kings Landing tur, hvor I bliver vist rundt til de forskellige steder, hvor der er blevet optaget nogle af de mest kendte scener fra serien. Der er stor sandsynlighed for at I får lyst til at blive i Dubrovnik mere end en enkelt dag, så overvej om I skal tage en overnatning her, hvis det passer ind i jeres øvrige ferieplaner.

Lad turen gå til Istrien

En anden dejlig feriedestination i Kroatien er Istrien. Istrien er den største halvø i Adriaterhavet og er under stærk italiensk indflydelse, hvilket kommer tydeligt til udtryk i dets amfiteatre, utallige romerske bygninger og i dets italiensk inspirerede køkken. Camping i Istrien er perfekt, hvis man gerne vil forkæle sine smagsløg med god mad og vin, nyde smukke stenstrande og tage på oplevelsesrige ture. Der findes et hav af guidede ture, hvor man kan smage på lokal vin og olivenolie, opleve landet på cykel eller få adrenalinen til at pumpe med vandsport. Hvis I er vilde med vand, kan I nyde godt af at svømme rundt i det klare Adriaterhav, hvor I også kan tage på snorkel- eller dykkerture.  Hvis I hellere vil ned i tempo, kan I i Istrien også opleve Kroatiens historie og kultur i gamle fæstningsbyer – og I kan udforske den lokale og uspolerede natur.