Camping 

I Danmark

Land: Danmark
Ca. 500 campingpladser
1 - 6 stjerner
Hovedstad: København

Oplev det smukkeste Danmark har at tilbyde

Campingferie har rigtigt mange gode sider, og dem vil vi gerne udforske her på Camping cheque redaktionen. En af fordelene er at campingpladser altid placeres på steder, som har et eller andet særligt at tilbyde. Campingpladser har brug for besøgende, og derfor må man placere sin plads, hvor der i forvejen er mange folk, eller også kan man etablere pladsen i et områder, hvor man regner med at kunne trække folk til. Det kan være alt fra nærhed til stranden, flotte omgivelser eller fordi campingpladsen ligger i eller tæt på en spændende by.

Det forklarer også at campingpladser generelt ligger tæt langs kystlinjer. Hvis man eksempelvis følger den jyske vestkyst, så ligger der campingpladser i rigtigt mange byer. Det samme gør sig også gældende langs resten af Danmarks kystlinje. Derudover vil der også altid være en koncentrationen i nærheden af større byer, så man nemt kan finde en campingplads i København, Aalborg eller Aarhus.

Man kan samtidig hente inspiration på hjemmesiden Events4u, som har en sektion omkring hvad man kan opleve i forskellige større danske byer.

Danske campingpladser – beliggenhed og stjerner

De to mest oplagte kriterier, når der skal vælges et sted at campere er beliggenhed og stjerner. Beliggenheden er selvfølgelig vigtig i forhold til, hvilken type ferie, man gerne vil have. Er man på byferie og gerne vil opleve livet i en bestemt by, så er det by campingpladsen, der er det oplagte valg. Hvis man er mere til total afslapning og strandture, så skal man nok finde en plads tæt på vandet.

Udover beliggenheden er der også forskel på hvad man kan forvente sig af campingpladserne. I Danmark tildeles campingpladser stjerne efter hvad campingpladsen har at tilbyde. Det højeste man kan få er 6 stjerner, så man på 6 stjernede campingpladser, kan man være sikker på at forholdene bare er i orden.

Det som mange danskere sætter stor pris på er om badeforhold og toiletforhold er i orden. Derudover kan der være stor forskel på hvilke aktiviteter campingpladsen kan tilbyde, såsom minigolf, tennisbaner og legepladser samt legerum. Sidst men ikke mindst er det dejligt med et eller flere gode køkkener, hvor man kan lave mad og vaske op.

 

Planlæg din campingferie

Med mindre du er fastlægger, så er det fornuftigt at lægge en plan for, hvilken rute din campingtur skal følge.

Ferie i det fri

Camping er synonym med ferie i det fri. Det er selvfølgelig umuligt i en kort guide som denne, at komme rundt om alle de mere end 500 campingpladser i Danmark. Det skal dog her til sidst også nævnes, at der findes mange forskellige måder at holde ferie på en campingplads på. Det behøver bestemt ikke at være i en campingvogn.

Hytteferie eller leje

Hvis det bliver for meget af det gode til din smag med selv at skulle slå campingvognen op, og stå for alt det praktiske såsom at tømme toilettet og andre mindre spændende dele af campinglivet, så kan man også vælge løsninger med mere komfort.

Næsten alle campingpladser har i dag hytter, de lejer ud. Med en campinghytte skal man bare dukke op og pakke ud – og så er man klar til ferien. Der skal ikke bruges tid på at placere campingvognen perfekt, og man skal ikke døje med at slå sit fortelt op. Hytteferier er bestemt også en god måde at opleve glæderne ved ferie på en campingplads med alt den liv og gode stemning der oftest følger med.

Nogle pladser tilbyder også leje af campingvogn eller familietelt. Her møder man også bare op til et allerede opslået telt, og så kan man bare koncentere sig om at få det bedste ud af ferien. Sidst skal nævnes muligheden for at slå telt op i stedet for campingvogn. Mulighederne er mange, så der vil næsten altid være noget for din smag, hvis du gerne holde en lækker ferie mere ude i naturen. Det er altså bare noget helt andet en hotelferie.

 

Danmarks bedste campingplads 2018

Det er meget individuelt, hvilken campingplads der falder bedst i din smag. Mange campingpladser vil nok også uden at tøve udnævne sig selv som Danmarks bedste campingplads.

Der findes dog forskellige årlige kåringer, og f. eks. har der været én kåring blandt besøgende på opdagdanmark.dk, og her blev Danmarks bedste campingplads i 2018 Hasmark Strand Camping, som er beliggende på Fyn.

Camping Cheque guider dig

Vi vil løbende udvide information på siden omkring camping i Danmark, og hvis du bliver mere lun på ideen om at campere i udlandet, så kan du ved hjælp af menuen i toppen finde meget mere info omkring camping i enkelte lande. I nogle tilfælde er der praktiske oplysninger, som er gode at kende til på forhånd, og det er her campingcheque gerne vil hjælpe med vigtig viden om camping i udlandet.