Dette indhold er sponsoreret 

Det danske friluftsliv bliver kun mere og mere populært. Med den markant længere tid vi bruger indendørs, trænger flere til at komme ud og være ét med naturen. En at gøre dette på er den klassiske campingtur. Er du førstegangsprøvende eller overvejer du at campe kan den utallige mængde af information være yderst overvældende. Her er der samlet en lille guide til camping i Danmark.

Her må du campere 

Der er en masse steder i Danmark, som er skønne at campere i. Dog skal du også være obs på, at du ikke må campere alle steder, for eksempel i privatejede skove, med mindre ejeren har givet lov selvfølgelig. I Danmark har vi 270 områder, hvor der er fri teltning. Du må stort set slå et telt op i alle træbevoksede områder, så længe dit telt ikke kan ses fra bygninger, campingpladser eller veje. Du må gerne overnatte på en strand, dog kun under åben himmel, da du her ikke må slå et telt op. 

Er du ny campist, kan du til fordel booke en plads på primitive overnatningspladser eller campingpladser. 

Overnattes der i danske statsskove, skal du være opmærksom på 1-2-3 reglen. Her må du overnatte i én nat, men højst to telte, som maksimum må rumme tre personer. 

Når du skal finde en lokation til din campingtur, kan du til fordel overveje hvilken natur du gerne vil opleve, da dette typisk er grunden til campingture. Udover naturen kan du også vælge lokationen ud fra seværdigheder eller områder i Danmark som du gerne vil opleve. 

Det rigtige camping udstyr 

På en campingtur er det vigtigt, du har det rigtige camping udstyr. Først og fremmest er teltet det vigtigste camping udstyr. Et godt telt fremmer oplevelse af at sove i et telt og gør turen meget nemmere. Et billig og småt telt, som bukker under ved den mindste vind er ikke ideelt at campere med. Teltet skal også kunne holde tæt, hvis det begynder at regne, ellers kan du jo lige så godt sove under åben himmel. 

Det essentielle camping udstyr er knive eller andet værktøj, myggenet, lommelygter og soveposer. Derudover er der andre ting som essentielle at have med såsom tæpper, fornuftigt tøj og sko, service, powerbanks og selvfølgelig mad og drikke eller udstyr til at lave disse og insektspray. 

Fordelene ved at sove i telt 

At sove i naturen, eller i telt for den sags skyld, er ikke for alle. Der er dog en masse fordele ved det. Udover, at det er hyggeligt at sove i telt, oplever og mærker du naturen på en helt anden måde. 

Det er for mange en alternativ overnatningsmetode men faktisk er det at sove i telt billigere end hotelophold og er derfor et godt alternativ til dig som typisk ville booke et hotelophold. 

Det er også en helt unik måde at tilbringe tid med sine kære på. Telefoner er lagt væk og i kan nyde hinandens selskab.