Ordene børn og afslappende ferie kan godt have en lidt ironisk ordlyd, når de bliver sagt i forbindelse med hinanden. De fleste forældre som har tilbragt mere end en weekend sammen med deres afkom ved godt, at det kan være svært at forene total nedstresning og zenfølelse med en familieferie inklusiv børn. Dog kan man tage sig nogle forholdsregler, som kan gøre øge chancerne for, at årets ferie kommer til at inkludere en velfortjent pause fra stress og jag.

Til en start kan det være en god idé ikke at have nogen forventninger til ferien. I stedet for at drømme om at sippe cocktails ved en pool, mens børnene leger og hygger sig uden konflikter, skænderier og behovet for at kalde på mor eller far hvert femte minut, så affind dig med, at ferien bliver som den bliver. Ferie på børnenes præmisser er en del af pakken, når man vælger at få børn – så må den totale afslapningsferie vente, til du engang skal afsted uden dem. 

Et andet trick som kan hjælpe den langsomme feriefølelse på vej er at holde mobilfri zone. I stedet for konstant at fokusere på, at du skal tage de perfekte billeder af jeres ferie, så du kan dokumentere dem på de sociale medier, så tag mentale billeder som du beholder i dit hjerte. At efterlade telefonerne derhjemme tillader jer at være tilstede i nuet med dem I elsker i stedet for at stresse over, hvad der sker i den digitale verden. 

Hvis du og din partner synes, at det lyder mere som hårdt arbejde end som ferie at tage afsted med børnene, så kan I overveje at invitere børnenes bedsteforældre med. Således kan I hygge jer på tværs af generationerne, der er flere øjne til at holde øje med børnene – og I kan måske komme afsted med at tage på date en aften, hvor bedsteforældrene tager børne-tjansen.

Campingferie på en af Danmarks bedste campingpladser

De nævnte tricks til en afslappende ferie med børn kan bruges alle steder – også på campingferie. Langsomhed og væren til stede i nuet kan især udleves, hvis I vælger at tage årets sommerferie på en campingplads. Det er let bare at tage dagene som de kommer og ikke stresse over alle de ting, man burde gøre – hvilket ellers kan være tilfældet, når man rejser til udlandet. På campingferie er det let at tage dagene, som de kommer og gøre, hvad man føler for, når man står op. I Danmark har vi mange gode campingpladser og det kan være svært at vælge, hvilken man skal gå med.

Vi har især tre favoritter, som altid er et hit – læs med og lad dig inspirere til årets sommerferie-lokation. DCU-camping Gjerrild Nordstrand i Nordøstjylland er en dejlig campingplads 300 meter fra den skønneste badestrand. Hvis I er vilde med natur er denne campingplads en sikker vinder, da den familievenlige strand og Emmedsbo Skov som huser krondyr, vildsvin og rådyr findes meget tæt på. Desuden ligger både Djurs Sommerland, Kattegatcentret og de store dyreparker meget tæt på, hvis I får lyst til, at der skal ske noget nogle af dagene. 

Hvis I helst vil finde en campingplads på Fyn er Kerteminde Camping altid et hit hos store og små. Pladsen er stor og moderne og ligger lige ved vandet. Stranden er en børnevenlig sandbadestrand, hvor der er plads til alle – og der her er rig mulighed for forskellige typer søsport samt lystfiskeri. Også her kan I nyde godt af Danmarks smukke natur, da skov, strand og vand grænser op til den hyggelige campingplads. 

Den sidste campingplads vi vil fremhæve her er Hullehavn Camping på Bornholm. Pladsen ligger fem minutter fra Svaneke i et fredet område helt ud til Østersøen. Næsten lige meget hvor du ligger på denne campingplads, er der kig til vand og klipper – og naturen her er enestående. Fordi området er fredet fremstår omgivelserne på naturens præmisser, hvilket giver en helt særlig stemning.