Camping er ikke for alle. I hvert fald ikke i den klassiske forstand, hvor man kører rundt med campingvognen og slår forteltet op og ned, før man kører videre til næste destination og starter forfra.

Mange gider besværet med at slå fortelt op og tage det ned flere gange i løbet af en sommer. Så kan man selvfølgelig blive fastligger, så du kun skal sætte det hele op én gang, men så kan du ikke opleve de mange forskellige steder, hvilket for mange er en stor del af charmen ved campinglivet.

Der findes selvfølgelig også løsninger, som gør at du får det bedste fra begge verdener. Her taler vi om løsninger, som måske koster lidt mere end campingpladsen, men til gengæld skal du bare flytte ind.

Lej et lækkert sommerhus i det danske ferieland

En oplagt mulighed er at undersøge markedet for privat sommerhusudlejning. Du vil i stort set alle populære feriebyer kunne finde et fint sommerhus, og fordelen ved at leje hos privat er, at du tit kan finde væsentligt billigere priser end hvis du lejer gennem nogle af de større sommerhusudlejningsfirmaer.

Når du skal finde det rette sommerhus til dine behov er der især to faktorer, som du skal have i afklaret. Det gælder om at få klarlagt om det vigtigste for dig er den luksus du finder i et moderne luksus sommerhus, eller om selve stedet er det vigtigste for dig. I det sidste tilfælde vil det måske ikke betyde så meget, hvis du får noget mere gammelt og uden fine møbler og hvidevarer. Så vil du nemmere kunne holde prisen nede, eller bruge den forholdsvis billigere pris på selv sommerhuset til at finde ét der ligger endnu mere centralt.

For andre vil det være luksus i sommerhuset, der vil vægte højest. Det kan være hvis du ikke har tænkt dig at komme så meget ud og opleve området. Så er det selvfølgelig vigtigere, hvordan selve sommerhuset matcher dine forventninger.

Oplev andre lande i bekvemmelige ferieboliger

Samme strategi kan anlægges til udlandsrejser. Mange inkarnerede camping-entusiaster kører trofast afsted hver sommer rundt på campingpladser i hele Europa. Hvad gør man så, hvis man gerne vil opleve andre lande, men hverken er til store hoteller eller campingpladser? Så er en feriebolig det oplagte valg.

Du kan finde lækre ferieboliger i alle lande, og det er helt op til dine behov og forventninger, hvor lukseriøst det skal være, samt hvor tæt ferieboligen skal være på store byer.Der findes altså gode muligheder for at opleve ferier både i Danmark og udlandet, selvom du ikke er til hoteller og samtidig ikke selv har lyst til at køre rund med campingvogn eller telt.