Camping har i mange år været den foretrukne ferieform for rigtig mange børnefamilier, men i de seneste år er den så småt blevet overhalet af billige fly og charterrejser. Det er ærgerligt, for udover at være en nem og helt enormt hyggelig ferieform, når man har børnene med, kan det faktisk også være rigtig god læring for dine børn. Der er rigtig mange gode grunde til, at du bør præsentere dine børn for camping, selvom sydens sol lokker.

Lær dem at lege

Først og fremmest er det selvfølgelig en oplagt mulighed for at komme en smule udenfor og være fysisk aktiv. VI er snart ved at være så komfortable indendørs med alle vores polstrede møbler og lysende skærmer, at end ikke børnene skænker det en tanke at komme udenfor for at lege. Det er en skam, men hvis man i en uge eller mere tager afsted på camping, er det noget, som man kan få rettet op på. Lige pludselig er der ikke særligt mange muligheder for at sidde behageligt eller færdes inden døre.

Der er kun et varmt fortelt og en lidt for lille campingvogn, og så er det selvfølgelig oplagt at smutte udenfor for at lege i stedet. Hvis du godt kunne tænke dig at introducere dine børn for ideen om, at det også kan være sjovt at lege udenfor og mærke følelsen af græs mellem tæerne, så er en uge på camping den oplagte måde at gøre det på. Hvis du vil have mere inspiration til camping eller andre rejseformer, så kan du læse en blog om rejser

Slap fuldstændig af

Lidt i samme vending, er camping også en oplagt måde at få afstresset på. I et lille stykke tid, bliver man fuldstændig afskåret fra omverdenen, og man kan næsten glemme hverdagens stress og forpligtelser, mens man er afsted. Stress er dog ikke kun et problem, som mange voksne har. Det er i den grad også noget, som rigtig mange børn døjer med. Selvfølgelig er det i mindre grad, men skoleopgaver og sociale medier kan være tunge byrder på små skuldre. Derfor kan det være enormt sundt for både børn og voksne at tage af sted på campingferie.Ydermere kan camping virkelig være med til at ryste familien sammen på en måde, som stort set ingen anden ferieform rigtig evner. Hvor man på mange andre former for ferie har en masse ting, man gerne vil nå, har camping kun et eneste formål, og det er afslapning. Man har ganske enkelt ikke andet at tage sig til end at være sammen. Så er det sådan set lige meget om det er over et brætspil, madlavningen eller opvasken. I korte træk er camping altså en af de mest afslappende ferieformer, der virkelig kan få rystet familien sammen, og det kan både børn og voksne nyde godt af.