Er det ens første år på Festival, kan det være virke uoverskueligt at anskaffe sig alt det fornødne udstyr. Man bor ofte på en festival i helt op til 7 dage, og derfor skal ens leveforhold også være nogenlunde optimale, for at man kan nyde festivalen fuldt ud.

Selvom vi alle regner med en uge i fuld sol, ingen blæst og ingen regn, er det ofte ikke tilfældet. Faktisk er det sjældent, at man oplever f.eks en Roskilde Festival helt uden regn. Derfor bør man sikre sig at få det helt rigtige udstyr med – så slipper man også for at forlade festivalen for at skulle købe ekstra udstyr. Nedenfor har vi nævnt de 5 vigtigste ting, man bør have med på sin pakkeliste til festival.

1. Et telt der er nemt at slå op og ned

Det vigtigste overhoved på en festival, er teltet. Man bør tænke over, at det bliver ens bolig hele den næste uge. Det skal selvfølgelig være fuldt ud vandtæt, og modtagelig overfor at slags vind og vejr. Men udover det, skal det også være nemt at slå op og ned. Der er intet værre end at stå og bøvle med stænger, overtræk, segl og pløkker når man allerhelst bare vil feste. Derfor anbefaler vi altid et Pop up telt, som slår op af sig selv – og samtidigt er super nemt at pakke ned igen,

2. Find en stol at sidde på

Man er ofte meget fysisk aktiv på en festival. Uanset om hopper og danser til en koncert, eller går mellem campingområder, vil man typisk blive øm i både ben og fødder allerede på anden dagen. Derfor er det vigtigt at give sin krop et hvil undervejs, ved at sidde ned. Her bør man anskaffe sig en festivalstol – gerne med kopholder. En campingstol er billig og kan nemt foldes sammen, så der er ingen undskyldninger, for ikke at have den med på pakkelisten.

3. Sovepose – det er ikke optimalt med en dyne

Som garvet festivalgænger, ved man godt at temperaturforskellen mellem nat og dag er meget stor. Om dagen kan man svede og kun rende rundt i shorts/t-shirt. Om natten derimod, kan det blive rigtigt koldt, selv inde i ens telt. Derfor anbefaler vi altid at man tager en sovepose med.

Mange tror desuden også, at dynen sagtens kan tages med. Mange foretrækker endda at sove med sin egen dyne hjemmefra. Her må vi desværre skuffe, da det er en dårlig ide. Først og fremmest, varmer en dyne ikke ligeså meget som en sovepose. For det andet, bliver den rigtigt hurtigt beskidt og ulækker og ligge med, da en festival foregår midt ude i naturen.

4. Glem ikke alt det sjove!

Udover de praktiske (og kedelige) ting, bør man ikke glemme de sjove gadgets som hører med til festival. Af dem kan nævnes, Ølbongen som efterhånden er en klassiker. Den giver anledning til mange sjove konkurrencer og sætter gang i stemningen. Andre gadgets kunne være beer pong, kortspil, højtalere og meget andet.